top of page

Beyninizi Yönetin

Her organ gibi beynin de çalışma frekansı vardır. Bildiğiniz gibi beyin 2 lob’ tan oluşmaktadır. Sol beyin günlük yaşamsal fonksiyonlarımızı yönetirken sağ beyin duygusal fonksiyonları yönetir. Günlük yaşamsal fonksiyonlarımızda beyin 14 Hz. ve üzerinde bir frekansla çalışır. Buna BETA diyoruz. Bir de uyku ile uyanıklık arasındaki olduğumuz durumu örnek göstererek tanımlayabileceğimiz 7Hz.-14Hz arası çalıştığı ve sağ beyinin devrede olduğu durum vardır ki buna da ALFA diyoruz. Meditasyonlar ve sezgilerimizin aktifleştiği ALFA bizim kuantum alana bağlandığımız durumdur. Duru görü yeteneklerimizi kullandığımız beyin frekansı burasıdır. TETA frekansı ise 4Hz.- 7 Hz. arasındadır.

Öyleyse biz duru görü yeteneklerimizi geliştirmek için önce beyni ALFA frekansına getirmeyi öğrenmemiz gerekmektedir. Başlangıçta bu zaman alsa da ve bizi zorlasa da bir süre sonra beyin bunu yapmayı öğrenir ve gün içerisinde çok kısa zaman aralıklarında bile bilinçli bir şekilde ALFA’ ya geçmeyi öğrenir.

“Ben odaklanamıyorum, dış seslerden çok etkileniyorum, meditasyonlarda hiçbir şey göremiyorum” cümlesini çok duyarım. Evet başlangıçta bu zorluklar yaşanır ama çalışarak bunları aşmak gerçekten kolaydır.

ALFA’ nın nasıl bir durumu anlamanız için ilk paragrafta uyku ile uyanıklık arası bir yer olarak tanımlamıştım. Aslında burada önemli olan öncelikle Fizik Bedeni rahatlatmak ve gevşetmektir. Fizik beden rahatladıktan sonra beyin ALFA’ya geçmeye hazırdır. Çünkü rahatlayan ve gevşeyen bir fizik beden için Sol beynin yapması gereken fazla bir şey kalmamıştır ve Sağ beyin devreye girmeye hazırdır. Zihin susar sağ beyin beyni ALFA frekansına geçirerek, sizi sezgisel olarak birçok şey yapabileceğiniz bir alana taşır.

Meditasyon kendinizle baş başa kalmanız demektir. Öyleyse zihinsel olarak baş başa kalmak için fiziksel olarak da yalnız kalmanız gerekir. Ortamınızı size huzur verecek şekilde düzenlemeniz gerekir. Kendiniz için çok değerli bir şey yaparken ortamınızın ve öz benliğinizin layık olduğu konforlu ortamı da yaratmaya özen gösterin.

Şimdi size bu konuda bir teknik tavsiye edeceğim. Bunu her gün düzenli yaparsanız bir süre sonra bu zorluğu aştığınızı ve istediğiniz zaman ALFA ‘ ya bilinçli bir şekilde geçmeyi öğrenmiş olacaksınız.

  1. Sessiz ve yalnız olacağınız, mum ışığı ile aydınlattığınız ve güzel tütsüler ile kokan bir ortam hazırlayın ve dinlendirici ve algınızı dağıtmayacak seviyede bir müzik açın.

  2. Rahat bir pozisyon seçin. ( Oturarak ya da uzanarak nasıl rahatsanız )

  3. Burnunuzdan birkaç kez derin nefes alıp ağzınızdan verin.

  4. Nefesinizi kendi ritmine bırakın ve bir süre nefesinize odaklanın.

  5. Şimdi ayak parmaklarınızdan bileklerinize kadar olan kısmı birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  6. Ayak bileğiniz ile diziniz arasındaki kasları birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  7. Dizlerinizi birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  8. Baldırlarınızı birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  9. Kalçalarınızı birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  10. Karnınızı birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  11. Göğsünüzü birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  12. Omuzlarınızı birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  13. Pazılarınızı ve dirseklerinizi birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  14. Bileklerinizi ve elleriniz birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  15. Boğazınızı ve çenenizi birkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  16. Yanaklarınızı ve sonra alnınızı sbirkaç kez sıkıp bırakın ve gevşetin.

  17. Artık tüm vücudunuz gevşedi. Şimdi en mutlu olduğunuz bir anın hislerini ve duygularını hatırlayın. O anı tekrar yaşayın.

  18. Şimdi 10 dan geriye doğru yavaş yavaş sayarken okyanusun derinliklerine doğru daldığınızı düşünün.

  19. Şimdi 5’ ten geriye doğru sayarken daha derine daha da derine gittiğinizi düşünün.

  20. Şimdi artık ALFA’ dasınız. Kendinize “ Bu halimi her zaman hatırlayacağım ve istediğim zaman bu halime gelmeyi biliyorum” cümlesini tekrarlayın.

  21. “Gözlerimi kapatıp ALFA dediğim anda bu halime geleceğim” cümlesini de terarlayın.

  22. Artık ne zaman gözlerinizi kapatıp ALFA dediğinizde bu ana geleceksiniz ve sezgisel olarak tüm sorularınızın cevabını alabileceğiniz bir alanda olacaksınız. Bu alanda özgürsünüz dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ama herşeyi.

Bu tekniği bir süre uyguladıktan sonra göreceksiniz ki ne zaman isteseniz ALFA’ dasınız. Bu alanda neler yapabileceğinizi de başka bir yazımda anlatacağım.

Sevgiyle kalın ….

Zeki GÖNDEN

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page