top of page

Hızırİlyas ( HIDRELLEZ)

Hıdırellez Hızır ile İlyas (A.S) her bahar başlangıcında buluştuklarına inanılan 5 mayıs akşamından 6 mayıs akşamına kadar olan süreye rastlayan, kıştan çıkıp baharın geldiği “Bahar Bayramı” dır. Aslında Hızırİlyas günü olup zamanla değişerek Hıdırellez olarak anılmaya başlamıştır. Karada insanların dar zamanlarında yardıma koşan Hızır Peygamber ile Suda insanların yardımına koşan İlyas Peygamberin buluştuğu gün olarak bilinir.

Kur’an’da Kehf Suresi’nde (60-82) Musa ve bir gencin kıssası anlatılmaktadır. Kehf Suresi’ nde dahil olmak üzere hiçbir yerde Hızır ismi geçmemektedir ancak çeşitli hadislerde bu şekilde anılmaktadır. Olayın yaşandığı yer için “iki denizin birleştiği yer” denilmektedir. Uzun bir yolculuk yapan Musa ile yanındaki gencin beraberlerinde, yemek için getirdikleri balığın kaçması ile başlayan olay sonrasında, 65. ayette “Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan bir ilim öğretmiştik.” denilerek gönderme yapılan Hızır’dan söz edilir.

Hızır Peygamber Toprak ve hava elementini, İlyas Peygamber Su elementini, ateş yakma ritüeli de ateş elementini simgeler. 4 Elementin bir araya gelmesi alanın temizlenmesi, bolluk ve bereketin gelmesi anlamına gelir. Zaten toprak ve su elementinin bir araya gelmesi ile toprağın bereketini insanlığa ve tüm yaratılmışa açması değil midir?

05.05.2021 tarihinin numerolojik olarak 5 5 5 olması bu yılki hızırilyas kavuşumuna daha güçlü bir anlam katıyor. 5 aynı zamanda şifa anlamını taşır ve 3 tane 5 in arka arkaya gelmesi bu şifanın çok güçlü olacağını gösterir. 5+5+5=15 => 6 aile anlamını taşırken tüm dünya insanlarını işaret eder. Tek ve bir yaratıcının parçasını taşıyan insanoğlu aslında o birin parçasıdır ve tüm insanlık bir ve ailedir.

Şifa, bolluk ve bereketin frekansını bugünden itibaren çok daha güçlü hissetmeye başlayacağız. Unutmayın ki şifa sadece bir hastalığın iyileşmesi demek değil, o hastalığa sebep olan tekamül sınavının idrak edilmesi ve ruhun istediği o erdemin kazanılması demektir.

Yaşadığımız boyutta 3. Yoğunluk seviyesinden 4. Yoğunluk seviyesine geçiş sancıları yaşadığımız bu dönemde boyutta aynı anda bulunan 5. Yoğunluk seviyesi frekanslarına tutunarak kendimizi 4. Yoğunluk seviyesine çekmemiz gerekiyor. Şu an yaşadığımız durum hepimizi uyanış dediğimiz olguya taşımak içindir. Bu dünyaya geliş amacımızın madde aleminde ruhsal programlarımızı idrak etmemize UYANIŞ diyoruz. Farkındalık ve bilgi ile devam etmemiz gerektiğini vurgulayan bir dönem yaşıyoruz.

Hızırİlyas gününüz bolluk bereket ve şifa ile kutlu olsun.

Sevgi ile kalın.

Zeki GÖNDEN

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page